EN BG
Филтър  

Колко струват комуникациите днес?

Да разкрием и измерим каква е стойността на комуникационните кампании, е сериозно предизвикателство пред бизнес и PR експерти, пред учени, журналисти и маркетолози. Именно затова всички те се събират и обединяват своите позиции и опит, на 23 ноември 2018 г. във Велико Търново. Това е първата за Югоизточна Европа конференция на тема „Стойността на комуникациите в дигиталната ера“, организирана от A Data Pro, част от Сдружение за знание-интензивно развитие (KIDA), с експертното съдействие на KEG.

Най-съвременните методи за оценка на комуникациите, релевантните канали за достигане до търсената аудитория, и практическите модели за измерване са затъпени в сутрешните лекционни панели, за които гостуват международни експерти като изпълнителният директор на Международната асоциация за оценка и измервания на комуникациите (AMEC), Джона Бърк, Ана Ади от Берлински университет Квадрига и Института по Връзки с обществеността (IPR, САЩ)  и Томас Щокле, също от експертната комисия на IPR.

Различните направления на комуникациите – журналистика, PR, маркетинг и бизнес, застават едни срещу други в следобедните дискусионни панели, за да проведат спора, в който се ражда истината. Главните редактори на „Дневник“ и SeeNews, Велислава Попова и Невена Кръстева срещат PR и маркетинг специалисти като Александър Христов, Гергана Факалиева, Ива Григорова, Ясен Гуев. От страна на бизнеса се присъединяват представителите на местната индустрия, „Престиж-96“ АД, както и на „Софарма“ АД.

Конференцията събра повече от 160 гости от цялата страна, с различен професионален и научен профил, студенти от водещи университети, бизнес практици и мениджъри. При откриването му вицепреимиерът Томислав Дончев сподели своята позиция относно един от основните комуникационни проблеми – фалшивите новини. За него основният проблем е не това, че някой ги пише, а това, че има кой да вярва в тях.