214 проекта кандидатстват за финансиране в третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“

Събраният фонд за трите издания на инициативата достигна 545 000 лева

03 октомври 2019 г., гр. София. 214 граждански организации от 92 населени места влязоха в надпревара за финансиране в третото издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“. За трета поредна година чрез най-голямата си социално отговорна инициатива Лидл България ще финансира проекти в четири тематични области: образование, околна среда, култура и историческо наследство и активен начин на живот. 

Тази година събраният фонд е на стойност 155 000 лева, като с тази сума ще бъдат подкрепени нови 22 проекта. Фондът е генериран в продължение на четири седмици, в които Лидл България дарява по 3 ст. на всеки касов бон в подкрепа на социално значими проекти.

„След провеждане на третото издание на инициативата общият фонд възлиза на 545 000 лева, а общият брой подкрепени проекти достигна 73. Инициативата и резултатите, постигнати до момента, доказват, че заедно с нашите клиенти и гражданските организации, можем успешно да работим в полза на обществото. Гордеем се, че част от финансираните проекти не са еднократни инициативи по места, а устойчиви проекти, които ще продължат да съществуват в своите общности в следващите години“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

„За трета поредна година инициативата на Лидл България среща от една страна подкрепата на клиентите, които с всяка покупка помагат, а от друга - интереса на организациите, чиито предложения идват от 92 населени места в страната. Големият брой кандидатури за пореден път доказва, че бизнесът и неправителственият сектор могат да си сътрудничат успешно. Благодарение на „Ти и Lidl за по-добър живот“ граждански организации от цялата страна имат възможност да реализират важни за тяхната общност проекти“, сподели Илияна Николова, изпълнителен директор на Фондация „Работилница за граждански инициативи“.

Получените кандидатури бяха оценени в три етапа. Всеки от одобрените проекти ще получи финансиране до 10 000 лв., за да реализира дейности за подобряване на живота в местните общности. 

Одобрените за финансиране проекти вижте тук:https://bit.ly/2ogdZI0

Сподели:

МОЖЕ БИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО ДА ПРОЧЕТЕШ


3 неща, които научихме за новите събития през 2021

След бурни години на въртележката на публичните комуникации, всяка една с по-запомнящи се и ярки събития от предходната, си мислехме, че като агенция сме организирали повечето от възможните формати между 5 и 5000 души  и че сме се сблъскали с повечето възможни и невъзможни проблеми и ситуации, свързани с управлението на събития.

Не мислехме, че новата реалност за събитията след COVID ще ни изненада особено, но сгрешихме.

Виж повече

Електронната поща, която ще ни предоставите, ще бъде използвана от нас за изпращането на електронен информационен бюлетин на блога на Key Experts Group с цел известяване за най-актуалните публикации в него.

С информацията за поверителността на данните на KEG можете да се запознаете тук.

Искаш ли да получаваш известие при нов материал?