“Ти и Лидл за по-добър живот” или как илюстрацията “живее” в 94 филиала на Lidl в България

Всеки проект, който остава в портфолиото на автора си като значим и емблематичен, заслужава историята му да бъде споделена, макар и накратко.  

Създаването и извеждането до край на визуалната идентичност на инициативата “Ти и Lidl за по-добър живот” е именно такъв проект, заемащ мястото си сред тези, с които най-много се гордеем. Освен ярко припознат от KEG като агенция, проектът застана много близко до авторите си – Радостина Генова като негов ръководител и умел водач на творческата посока. С нея изминахме заедно пътя от рошавите щрихи до завършена авторска илюстрация, на която ключовата визия на инициативата успя да стъпи.  

 

Визуалното оформление, освен със собствен запомнящ се характер, се получи достатъчно “благодатно” за възможната лесна адаптация към различни формати и медии. Ето как имах удоволствието да си купя любимите овесени бисквити от Lidl като на касовата лента ползвах разделител, брандиран с нещо създадено от мен. Няма да крия, чувството е особено приятно и никое удовлетворение от творчеството ти пред монитора не може да се сравни с това то да намери своя живот като вече реализирано изделие и ти да можеш да се докоснеш до него.

 

 

 


Още нещо, заради което приех работата си по проекта така присърце, е присъствието на илюстрацията като носещ елемент във визията. Някогашният ученик по живопис в мен и захласнатият зрител на всичко, пресъздадено от човека с артистични и естетически издържани образи, вярва в илюстративния подход. Но не вярвах, че ще видя собствените си рисунки в 94 филиала на Lidl в България и срещата ми с тях ме накара да се усмихна. J  И да, снимах се до тях, признавам си.

 

Тази мимолетна радост не може да се сравни с удовлетворението от работата по социално значим проект, което е на едно много по-дълбоко ниво и всеки един от екипа ни черпи допълнително вдъхновение от тази идея.

“Ти и Лидл за по-добър живот” като социално отговорна инициатива работи за всички и в полза за обществото. А всяка крайна точка на творчески процес би се стремяла да стигне такова осмисляне и да служи на цел, по-голяма от нея самата.

 

Бидейки там, в думите, изтичащи от страницата, в рисунката не побрала се в А4, в действията не събрали се в денонощие, винаги ще има нещо по-голямо от нас, на което обаче ние сме нужни, за да разгърне мащаба си и да стигне до хората. 

Колкото и малки да сме, каквото и да пише в длъжностните ни характеристики.

 

Сподели:

МОЖЕ БИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО ДА ПРОЧЕТЕШ


3 неща, които научихме за новите събития през 2021

След бурни години на въртележката на публичните комуникации, всяка една с по-запомнящи се и ярки събития от предходната, си мислехме, че като агенция сме организирали повечето от възможните формати между 5 и 5000 души  и че сме се сблъскали с повечето възможни и невъзможни проблеми и ситуации, свързани с управлението на събития.

Не мислехме, че новата реалност за събитията след COVID ще ни изненада особено, но сгрешихме.

Виж повече

Електронната поща, която ще ни предоставите, ще бъде използвана от нас за изпращането на електронен информационен бюлетин на блога на Key Experts Group с цел известяване за най-актуалните публикации в него.

С информацията за поверителността на данните на KEG можете да се запознаете тук.

Искаш ли да получаваш известие при нов материал?