Животът и здравето - не просто пожелание

Всички правим планове за близко и далечно бъдеще без да си даваме сметка, че залагаме всичко на нещо, което не сме наистина обезпечили.

Даваме ли си сметка за това, обаче?

Ежедневно, вперили поглед в бъдещето си, планираме задачи, почивки, работни ангажименти, големи и малки житейски събития за утре или за след 5 години. Списъците ни са големи, колкото са големи и надеждите ни. Живи и здрави, догодина и този връх ще покорим. Нека обаче се замислим това бъдеще обезпечено ли е?


Традиционно си пожелаваме, дори “наричаме”, да сме живи и здрави и това някак пожелателно ни дава сигурност за утрешния ден. Разбира се, това не е достатъчно.

Точно заради това създадохме awareness кампания, базирана на един ключов insight, който ни доведе до множество въпроси, вплетени дълбоко в културата ни.

Пожеланието “Живи и здрави” застраховка ли е?

Даваме ли си сметка за стойността на най-скъпото ни и или просто сме свикнали да внасяме усещане за сигурност в рамките на думите Живи и здрави”“Здраве да е...”, “Наздраве!”, “Живи да сме.”
Това е въпрос, който много рядко си задаваме и срещаме в ежедневието си е свързан пряко с икономическа нестабилност, както и с липса на информираност, а и с напълно нормалният страх от неизвестното.

Решихме да разкажем за стойността на израза “живи и здрави” през очите на хората. Излязохме по улиците и направихме неформално “пожелателно проучване” със случайни минувачи от различни възрастови групи.
За целта привлякохме не кой да е, а Гласа на разума и неговия репортер Драго Симеонов.

 

 

Паралелно, продължихме проучването си в социалните медии със свежи, хумористични визии, с които допълваме картината на красиви пожелания, които обичаме да повтаряме, но не ни носят реална сигурност и защита, защото не са застраховка.

Успяхме да зададем въпроса дали пожеланието е застраховка и на над 31 891 души напомнихме, че:
- Здравето не е пожелание, а ангажимент към бъдещите ти планове.
- Здравето е грижа към тези, които най-много обичаш.
- Здравето е отговорност към теб самия.

 

 

Сподели:
Десислава Пантелеева

Десислава Пантелеева всички публикации

Десислава Пантелеева има 20 години професионален опит в областта на корпоративните комуникации и Public Relations и CSR, като в последните години работи в областта на стратегическите комуникации и employer branding. От основаването на Key Experts Group през 2006 г. отговаря за развитието на екипа и микса от творчески и консултантски услуги в помощ на брандове с различни цели и насоченост – от големи международни компании, през български фирми, до стартиращи бизнеси.

МОЖЕ БИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО ДА ПРОЧЕТЕШ


3 неща, които научихме за новите събития през 2021

След бурни години на въртележката на публичните комуникации, всяка една с по-запомнящи се и ярки събития от предходната, си мислехме, че като агенция сме организирали повечето от възможните формати между 5 и 5000 души  и че сме се сблъскали с повечето възможни и невъзможни проблеми и ситуации, свързани с управлението на събития.

Не мислехме, че новата реалност за събитията след COVID ще ни изненада особено, но сгрешихме.

Виж повече

Електронната поща, която ще ни предоставите, ще бъде използвана от нас за изпращането на електронен информационен бюлетин на блога на Key Experts Group с цел известяване за най-актуалните публикации в него.

С информацията за поверителността на данните на KEG можете да се запознаете тук.

Искаш ли да получаваш известие при нов материал?