Избрани са 15-те победители от конкурса на „Умници гладници“

Начални учители и техните класове от 7 софийски, 5 варненски и 3 пловдивски училища са определени за автори на най-интересните уроци

 

Съвместната инициатива на Лидл България и Асоциация „Родители“ под надслов „Умници гладници“ избра 15-те най - забавни и полезни уроци, които предстои да бъдат включени в специален сборник, в помощ на учители и родители. Конкурсът предизвика силния интерес на учителите и техните класове, които влязоха в оспорвана надпревара за място в челната 15-ца. От изработване на седмични менюта, плакати и табла до посещение на професионални шеф готвачи в класните стаи са само малка част от идеите, които представиха участниците по време на кандидатстването.

В конкурса се включиха над 250 начални учители от 100 училища в София, Пловдив и Варна. Експертното жури, в лицето на представители на Асоциация „Родители“ и проф. Людмила Иванова, преподавател в Медицински факултет на СУ имаше предизвикателната задача да оцени кандидатурите на база критерии като коректно представяне на информацията за здравословното хранене, иновативен педагогически подход и включване на родителите като активна страна в процеса.

„Да изберем 15-те най-добри методически разработки беше предизвикателен процес. Всички разработки бяха представени с много мисъл и си личеше желанието и старанието на всеки един учител. Разбира се, за нас като съорганизатор и жури беше от изключително значение да видим как децата са били въвлечени пълноценно в темата за здравословното и балансирано хранене и как са възприели активностите в проведения час“, коментира Яна Алексиева, председател на Асоциация „Родители“. 

„Голямо разнообразие от дейности, провокиращи детското внимание и любопитство, открихме в уроците. Информацията е превърната в опит и преживяване, които водят до качествено разбиране и знание. Ето как посланието „Апетитът идва със знанието“ се изпълни с реално съдържание“, сподели проф. Людмила Иванова, преподавател в Медицински факултет на СУ, автор на специален материал, с насоки по темата в рамките на инициативата и част от експертното журито.

Избраните 15 урока ще бъдат включени в специален сборник, съдържащ най-добрите 15 методически разработки, в помощ на учители и родители. Той ще бъде издаден в началото на новата учебна година. 

Във финалната селекция попадат уроците на столичните преподаватели Стела Иванова - 30 СУ „Братя Миладинови“, Дарина Йовчева, Вяра Якимова и Виктория Русева-Мушанова - 112 ОУ „Стоян Заимов“, Оксана Балтажи - 7 СУ „Свети Седмочисленици, Доника Борисова - 4 ОУ „Проф. Джон Атанасов“ и Велина Колева - 128 СУ „Алберт Айнщайн“. 
Отличените педагози от Варна са съответно: Елизабет Влаева - ОУ „Добри Чинтулов“, Бистра Димитрова - ОУ „Захари Стоянов“, Олга Великова - ОУ „Панайот Волов“, Върбинка Любчева и Берна-Виждан Мехмедова - ОУ „Христо Ботев“ и Мими Димитрова - ЧСУ „Мечтатели“.
Пловдивските финалисти пък са Нина Иванова – ОУ „Райна Княгиня“, Дора Балджийска – ОУ „Яне Сандански“ и екипът на Калина Даскалова, Антония Ангелова, Йорданка Начева – ОУ „Васил Петлешков“.
 

Сподели:

МОЖЕ БИ ЩЕ ТИ БЪДЕ ИНТЕРЕСНО ДА ПРОЧЕТЕШ


3 неща, които научихме за новите събития през 2021

След бурни години на въртележката на публичните комуникации, всяка една с по-запомнящи се и ярки събития от предходната, си мислехме, че като агенция сме организирали повечето от възможните формати между 5 и 5000 души  и че сме се сблъскали с повечето възможни и невъзможни проблеми и ситуации, свързани с управлението на събития.

Не мислехме, че новата реалност за събитията след COVID ще ни изненада особено, но сгрешихме.

Виж повече

Електронната поща, която ще ни предоставите, ще бъде използвана от нас за изпращането на електронен информационен бюлетин на блога на Key Experts Group с цел известяване за най-актуалните публикации в него.

С информацията за поверителността на данните на KEG можете да се запознаете тук.

Искаш ли да получаваш известие при нов материал?